Sakız çiğneyerek veya nefesi tazeleyen spreyler kullanarak kronik ağız kokusundan geçici olarak kurtulabiliriz ancak bunlar kesin bir tedavi değildir.
Burun tıkanıklığından dolayı ağzınızın kötü kokmasına neden olabilir.Çünkü, kuru ağız kokar.Düzenli olarak su içimi ağzınızın yağlanmasına yardımcı olacağından tükürük akışını da canlı tutar.
Her yemekten sonra ağzımızı yıkamak yapışıp kalan yemek kalıntılarını gidereceğinden ağız kokusunun da giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Kronik ağız kokusu yeteli ağız hijyeninin yapılmaması durumunda da meydana çıkar.Dişlerinizi etkili bir biçimde fırçalamak ağız kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır.
Kokulu yiyecekler,kahve gibi içeceklerden sonra dil, mikropları ve bakterileri üstteki zarda muhafaza eder.Bu sebeple kötü kokan ağzın tedavisi dişlerle birlikte dilin de düzenli bir biçimde fırçalanmasıdır.
Bazı enfeksiyonlarda ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.Sinüs,şeker hastalığı gibi.Bu durumlarda ağız kokusundan çok hastalıkların tedavisi daha önemlidir.
Yapılan bazı diyetlerde ağız kokusuna neden olur.Özellikle düşük karbonhidrat diyetini seçerseniz çok büyük bir hata yaparsınız.Çünkü vücut enerji kaynağı olarak keton cismini üretiyor ve kullanıyor.Bunlardan bir tanesi nefes ile dışarı atıldığı için bu madde kötü kokuya neden olur.Bunu da önlemek için daha fazla karbonhidrat değeri fazla olan yemeklere tercih edilmelidir.